lidia neagu / 1997 / 2008


















sambata 11 octombrie 2008, la ora 20.00, va avea loc vernisajul expozitiei 1997 / 2008 al lidiei neagu la galeria 29, un spatiu de expunere amenajat intr-o sufragerie de bloc.

nu multi dintre noi avem privilegiul de a ne trai prima parte din viata in aceeasi casa. intr-o lume mobila si agitata o asemenea experienta poate parea statica, dar ea se bucura de fapt de avantaje psihologice majore. unul dintre acestea este localizarea precisa a amintirilor intr-o zona limitata geografic.

lidia neagu este printre acele persoane care plimbandu-se prin cartierul in care locuieste, poate face salturi printre amintirile din copilarie, adolescenta sau de la varsta matura doar mergand pana la alimentara, intrand in parc, sau ducandu-se pana la cea mai apropiata statie de metrou. evenimentele sunt arhivate in structura spatiului, strat peste strat, fiind accesibile celui care le-a trait prin intermediul povestirii.

dupa unsprezece ani de zile, autoarea viziteaza un loc pe care nu il mai vazuse din vara anului 1997. este vorba de un parc parasit, in care mai persista inca o parte din semnele unei perioade din adolescenta. dupa momentul de surpriza, in care o parte din trecut este brusc redescoperita, lidia neagu incearca sa reconstituie aceasta perioada a istoriei ei personale folosindu-se de fotografii, de povestiri si de o inregistrare audio.

fotografiile insotite de text vor fi distribuite catre doua segmente de public. jumatate dintre ele vor fi puse la dispozitia celor care vor participa la vernisaj, printr-o tombola. din cauza spatiului limitat, accesul la vernisaj se face doar pe baza de invitatie.

cealalta jumatate va fi distribuita membrilor grupului incepem, printr-o tragere la sorti care va avea loc in seara vernisajului. anuntul este valabil si pentru cei care nu locuiesc in orasul Bucuresti, intrucat fotografiile vor fi distribuite prin posta celor care vor castiga in urma tragerii la sorti.