10 case demolate - 17 / 4


















Un fragment de caramida de la o casa demolata de pe strada Iancu de Hunedoara 48, taiata cu flexul in forma de casuta, poxilina (plastic), poxipol, vopsea alba, vopsea neagra, sclipici, apa, un glob de sticla gasit intr-o fabrica de sticla parasita. Globul de sticla este functional, fiind capabil sa redea efectul zapezii care cade, specific acestui tip de obiecte.

O serie de zece obiecte care pun in discutie demolarea imobilelor de sfarsit de secol XIX si inceput de secol XX din zona centrala a orasului Bucuresti. Este vorba de un fenomen de scara mare ce presupune inlocuirea vechilor case cu unul sau doua etaje cu cladiri de locuinte sau de birouri, proces ce va duce in final la pierderea identitatii unei mari parti a peisajelor urbane ale orasului si la saracirea lor culturala.


















Productia a zece globuri de sticla a durat trei luni de lucru. Fiecare continea un fragment de caramida care provenea de la alta casa demolata din Bucuresti. Dupa inca doua luni de la sfarsitul procesului de productie cele zece globuri au fost expuse in data de 9 august 2008 in galeria 29, amenajata in sufrageria apartamentului in care locuiesc. La sfarsitul vernisajului cinci globuri au fost distribuite catre invitatii de la vernisaj printr-o tombola, restul fiind destinate membrilor incepem care au vrut sa participe la tragerea la sorti.