armata slovena - 73

Fiind o armata de mercenari selectata dintr-o populatie de 2.023.358 de locuitori, armata Sloveniei este nevoita sa isi faca reclama pentru a recruta soldati. Campania de publicitate este in acelasi timp costisitoare si ridicola, aglomerand spatiul public si promitand castiguri banesti care nu sunt chiar fenomenale in comparatie cu o slujba normala. Armata slovena este o armata minuscula, a carei forta aeriana dispune doar de vreo 20 de avioane de antrenament. Au trimis doar 2 soldati in Irak si 65 in Afganistan.

Am pozat toate imaginile de pe cele paisprezece panouri. Fotografiile oscileaza intre oferta vizuala a unei agentii de turism si cea a unui canal de divertisment de tipul Discovery Channel, fara a uita insa obiectivul principal: viata de soldat in Afganistan. Desigur ca armata slovena e infatisata in rolul de invingator intr-un tinut exotic, sarac si distrus.1. un pastor de capre
2. transportul local
3. armata slovena
4. pe aeroport
5. la antrenament
6. campuri de mac pentru opiu
7. perchezitie la intrarea in baza militara
8. sedinta
9. atmosfera locala
10. doi paznici la marginea orasului
11. un sat
12. exercitii
13. copii jucandu-se
14. antrenamente
15. in misiune
16. copii la marginea orasului
17. o cladire distrusa de razboi
18. baza militara
19. in timpul antrenamentului
20. un oras fara canalizare si cu electricitate doar in casele instarite
21. bicicleta, o raritate in afganistan
22. operatiune de salvare pe aeroport
23. furtnuna de nisip
24. tragere la tinta
detalii practice

Uneltele necesare pentru interventie au fost o pereche de manusi si un cleste. Impreuna au costat in jur de 25 de euro. Lamele clestelui s-au gaurit din cauza flamei produsa de scurt-circuit.